Πάβλοβα η χορεύτρια



ΥΛΙΚΑ για τις μαρέγκες

180gr ασπράδι αυγού
180gr ζάχαρη κρυσταλική
180gr ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση

200ml κρέμα γάλακτος
200gr τυρί Philadelphia
1 κτ. σπ. άχνη ζάχαρη
1 κεσεδάκι φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την άχνη για 15΄τουλάχιστον. Μετά γυρνάμε τον κάδο ανάποδα, ala Jamie Oliver style να δούμε αν είναι έτοιμη η μαρέγκα μας! Μην φοβάστε πιάνει.....στην χειρότερη περίπτωση θα το ξαναφτιάξετε!!   Αφού ετοιμαστεί λοιπόν ρίχνουμε λίγη λίγη την άχνη, ανακατεύοντας απαλά. Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 ταψιά. Βάζουμε την μαρέγκα στο κορνέ και φτιάχνουμε στρογγυλές θηκούλες πάνω σε λαδόκολλα. Αν το καταφέρετε αυτό...θα θερμά μου συγχαρητήρια εκ των προτέρων!
Εγώ προσπάθησα και στην συνέχεια πήρα ένα ωραίο κουτάλι της σούπας και έφτιαξα φανταστικές, μοναδικές ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ θηκούλες! Τις "έσκαψα" και  λίγο στην μέση για να μπεί η κρέμα και μια χαρά γίνανε!! 
Μετά τις ψήνουμε στους 90C για 2 ώρες τουλάχιστον. Θέλει χαμηλή θερμοκρασία και πολλές ώρες για να ψηθούν, να στεγνώσουν εντελώς και να μην μυρίζουν αυγό! Σας το είπα εξ αρχής ότι είναι "εύκολο" γλυκάκι...
Όσο ετοιμάζονται οι χορεύτριες, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την 1 κουταλιά άχνη. Μόλις πήξει, είναι έτοιμο. Πλένουμε τις φράουλες, κρατάμε τόσες όσες και οι μαρέγκες μας ( για decor ) και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε μέσα στην γέμιση. Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο και όοοοττττταααανννν ψηθούν και κρυώσουν οι μαρέγκες, γεμίζουμε και στολίζουμε με μια φραουλίτσα. Σερβίρουμε αμέσως!
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τις μαρέγκες από την προηγούμενη ημέρα.
Μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε κρέμα φράουλας και να περιχύσουμε το γλυκάκι μας. 
Και ορίστε..τελειώσαμε...έτοιμες οι χορεύτριες!!
Καλή μας όρεξη:)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου