Καρμπονάρα




Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
500γρ. σπαγγέτι
140γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 αυγό ολόκληρο, συν 4 κρόκους
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι/Πιπέρι

Για το σερβίρισμα τριμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία:
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπεικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε με το τσιγάρισμα για ακόμα ένα λεπτό και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό με τους κρόκους, τα 3/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και κτυπάμε με σύρμα για να ομογενοποιηθούν.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατώντας λίγο από το νερό της κατσαρόλα σε ένα καθαρό δοχείο. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα που τα μαγειρέψαμε όσο είναι ακόμα ζεστά. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και μια κουταλιά της σούπας από το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή και κρεμώδεις σάλτσα. Η θερμότητα από τα ζυμαρικά θα μαγειρέψει απαλά τη σάλτσα. Προσθέτουμε το μπέικον με το σκόρδο και το υπόλοιπο τυρί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρετε την καρμποναρα σας ζεστή και Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου