Σουφλέ Σοκολάτας


Υλικά
Σοκολάτα 250 gr κουβερτούρα
180 gr βιτάμ
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτό

Εκτέλεση
 Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ.  Στη συνέχεια τα τοποθετούμε  σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας τη ζάχαρη.
Ύστερα προσθέτουμε  το φαριναπ και το κονιάκ.
Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ.

ΠΡΟΣΟΧΗ
το μυστικό της επιτυχίας είναι η προσθήκη της μαρέγκας, θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι.
Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου.
Σερβίρεται ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου