Κρεατόσουπα μοσχάρι
- 1/2 κιλό μοσχάρι
- 3 πατάτες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 ντομάτα
- 2-3 καρότα
- 1-2 κρεμμυδια ξερά
- 1 κύβο βοδινού
- σελινο
- αλάτι , πιπέρι
- λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
- Κόβω το κρέας σε κομμάτια και αφήνω να βράσει σε χύτρα 40 λεπτά περίπου
- Λίγο πριν είναι εντελως έτοιμο το αφαιρούμε απο την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμι.
- Στο ζουμι βάζουμε να βράσουν η πιπεριά (χωρις τα σπόρια), η ντομάτα (ολόκληρη), τα κρεμμύδια, ένα καρότο, μια πατάτα και λίγο σέλινο συμπληρώνοντας νερό αν χρειάζεται.
- Αφου βράσουν τα αφαιρούμε και τα λιώνουμε στο μουλτι.
- Τα ξαναπροσθέτουμε μέσα στο ζουμι και συμπληρώνουμε νερό αν είναι πολύ πηχτό.
- Κοβουμε τις υπόλοιπες πατάτες και καρότα σε κύβους, το κρέας σε μικρές μπουκίτσες και τα προσθέτουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Τέλος βάζουμε το σέλινο ψιλοκομμένο, το κύβο και το λάδι.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά και είναι ετοιμη η σούπα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου