Καρμπονάρα η γνήσια Ιταλική



Υλικά για 4 άτομα:

  •  1 πακέτο σπαγγέτι
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. περίπου μπέικον
  • 250 γρ. περίπου τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ,όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία (για να γίνουν αl dente) και κραταμε μία κούπα τσαγιού μακαρονόζουμο.

Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας πιπέρι και λίγη λίγη την παρμεζάνα ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε ένα τηγανακι, τσιγαριζουμε ίσα ίσα το μπέικον (περίπου 5 λεπτά).

Αφού σουρώσουμε τα σπαγγέτι,τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα, προθέτουμε τη κούπα τσαγιού μακαρονόζουμο και τα περυχινουμε με το μίγμα μας σιγά σιγά ανακατεύοντας και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά! Έτοιμο!


Προσοχή:
1) δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι αφού η παρμεζάνα είναι αλμυρό τυρί

2) σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να μην "ψηθεί" το αυγό (όχι πάνω στο μάτι που καίει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου