Μπανόφι


Αγγλικό γλυκό που λέγεται ότι εφευρέθη στο East Sussex της Αγγλίας το 1972. Βασίζεται στις μπανάνες και το dulce de leche (μαρμελάδα γάλακτος από την Αργεντινή!Υπέροχη, με πλούσια καραμελοκρεμώδες γεύση, ένα γλύκισμα που ταιριάζει σε τούρτες, τάρτες, μπισκότα, μηλόπιτες, κέικ, σαν να τρώτε καραμέλες γάλακτος!)
 Το πραγματικό, Αγγλικό μπανόφι έχει βάση τάρτας, τα μπισκότα degistive εξυπηρετούν την "εύκολη πλευρά " της συνταγής...

 Υλικά
1 κουτί μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. βούτυρο
2 ζαχαρούχα γάλατα
 3-4 μπανάνες
 Για τη σαντιγύ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση
Βράζουμε το ζαχαρούχο γ΄λα για 3,5 ώρες κλειστό το κουτί μέσα στο νερό. Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει παρα πολύ. Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Το αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλεντερ τα μπισκότα με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση του ταψιού με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε την καραμέλα από τα ζαχαρούχα γάλατα και την στρώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε μια στρώση από μπανάνες και στο τελος απλώνουμε με μία σακούλα του κορνέ τη σαντιγύ. Μπορούμε να στολίσουμε με τριμένη σοκολάτα κουβερτούρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου