Κέικ καρότο

 Πολύ νόστιμο και γευστικό κέικ

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 3 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένο καρότο
  • 4 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια τριμμένα
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα 
 

Εκτέλεση


1. Τρίβουμε τα καρότα και μετράμε 3 φλιτζάνια τσαγιού πατημένα, να γεμίσουν καλά.
2. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι. Προσθέτουμε τα καρότα, το σπορέλαιο, το καρύδι και το ξύσμα.
4. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
5. Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα ή έως ότου βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού που μπήγουμε στο κέντρο του. Το αφήνουμε να σταθεί για 10΄ και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και σερβίρετέ το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου