Λουκουμάδες θεϊκοί



Για 25 λουκουμάδες:
15 κουταλιές της σούπας αλεύρι μπλε για όλες τις χρήσεις
μισή κοφτή κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά
μισό κουταλάκι κοφτό του γλυκού, αλάτι
περίπου 1,5 - 2 ποτήρια χλιαρό νερό
για το σιρόπι
4 φουσκωτές κουταλιές μέλι
1 κουταλιά νερό
- κανέλλα
- καρύδια τριμμένα
- άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μας και ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό (το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα) ανακατεύοντας σιγά-σιγά ώσπου να έχουμε έναν παχύρευστο λίγο σφικτό χυλό. (μπορεί να μην χρειαστεί να ρίξετε και τα δύο ποτήρια νερό)
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σ' ένα ζεστό μέρος για μια περίπου ώρα.
Όταν θα δούμε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός μας είναι έτοιμος.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο σπορέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές της σούπας από το χυλό μας τηγανίζουμε τους λουκουμάδες προσέχοντας να μην ξεροψηθούν γιατί μετά σκληραίνουν.
Βάζουμε σ' ένα μπρίκι το μέλι με το νερό και όταν πάρουν μερικές βράσεις το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ξαφρίζουμε.
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τους λουκουμάδες, ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι και πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένο καρύδι και ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου