Γιουβαρλάκια αβγολέμονο




Υλικά
·  1/2 κιλό κιμά
·  1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
·  1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
·  3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
·  2 κουταλιές δυόσμο (προαιρετικά)
·  2 κουταλιές λάδι
·  αλάτι
·  πιπέρι
·  λίγο αλεύρι
·  5 κούπες ζωμό κρέατος ή νερό
·  1/4 κούπας βούτυρο ή λάδι
·  2 αυγά
·  1/4 κούπας χυμό λεμονιού
 

Ατομα: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 30'


Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μίγμα μερικά λεπτά και πλάστε μικρά μπαλάκια, αραδιάστε τα το ένα πλάι στο άλλο κι αφήστε τα να περιμένουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ζωμό κρέατος ή νερό και το βούτυρο, να βράσουν. Ρίξτε μέσα τα γιουβαρλάκια, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν, 30' περίπου. Στο μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίξτε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από τη φωτιά.  Σερβίρετέ τα γιουβαρλάκια ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου