Τσιγαριαστά Χόρτα




Ένα φαγητό υγιεινό και πεντανόστιμο


Υλικά
1 κιλό γλυκά χόρτα (ήμερα ραδίκια, βλίτα)
250 γρ. σέσκουλα
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μάραθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ντομάτα μεγάλη τριμμένη η ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ κουταλάκι δυόσμο ξερό
½  κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά ξύδι
½ κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι 



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα και τα αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ τα σέσκουλα τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας τη ζάχαρη το ξύδι και το νερό.
Με μία τρυπητή κουτάλα, τα παίρνουμε τα βρασμένα χόρτα και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα χωρίς να τα στραγγίξουμε πολύ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά για να μην λιώσουν τα χόρτα.
Σιγοβράζουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά μέχρι το φαγητό να έχει σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό με φέτα και ψωμάκι για βούτες.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου